Οι άριστα καταρτισμένοι συνεργάτες μας και θέλουν και μπορούν να σας βοηθήσουν!

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ:

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ:

λογοθεραπευτες

Θέμις - Άννα Γεωργοπούλου

Είμαι η Θέμις-Άννα Γεωργοπούλου.

Από πολύ μικρή έδειχνα ενδιαφέρον για την διαφορετικότητα κάποιων άλλων παιδιών. Όταν λοιπόν στα 15 μου, γνώρισα σε ένα φιλικό κύκλο μια λογοθεραπεύτρια, κατάλαβα ότι σε αυτό το επάγγελμα θα μεταφραζόταν η αγάπη μου για κάθε ιδιαίτερο άτομο.

Αφού τελείωσα με το λύκειο, πραγματοποίησα το όνειρό μου και αποφοίτησα ως λογοθεραπεύτρια το 2006 από το Queen Margaret University of Edinburgh. Από τότε και λαμβάνοντας συνεχή εκπαίδευση σε εξειδικευμένα σεμινάρια, δουλεύω για να προσφέρω ένα ομορφότερο μέλλον σε παιδιά και ενήλικες με δυσκολίες.

Με σοβαρότητα, επαγγελματισμό, αλλά και με μια μεγάλη αγκαλιά, δημιουργήσαμε το «Λόγου Άνθησις», όπου θα νοιώσετε ασφαλείς με τις γνώσεις τις δικές μας και των συνεργατών μας.

 

Αλεξάνδρα Γεωργά

Είμαι η Αλεξάνδρα Γεωργά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιτέα και σπούδασα Λογοθεραπεία στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή μου ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο λογοθεραπείας. Ταυτόχρονα συμμετείχα σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς και σε αρκετά σεμινάρια που στόχο έχουν την προσέγγιση παιδιών με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες.

Ο χώρος μας είναι φτιαγμένος με μεράκι και ζεστασιά, με μόνο μας μέλημα να δημιουργήσουμε ένα χώρο μάθησης και υποστήριξης για όλα τα παιδιά, τους ενήλικες και τις οικογενειές τους.

 

Πηγή Δούνια

Ονομάζομαι Δούνια Πηγή.

Eίμαι αριστούχος του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Καλαμάτας, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, τμήμα Λογοθεραπείας.

Από φοιτήτρια συμμετείχα σε σεμινάρια και συνέδρια ειδικής αγωγής με στόχο τη συνεχή κατάρτιση και επιμόρφωση. Έχω εκπαιδευτεί σε μεθόδους εναλλακτικής επικοινωνίας (PECS) και έχω εξειδικευτεί στη θεραπεία των διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας. Ο στόχος μου είναι να παρέχω εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση ιδιαίτερα σε πολύπλοκες διαταραχές, όπως αυτές που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, τον τραυλισμό, τις διαταραχές φωνής, καθώς και τις διαταραχές επικοινωνίας και λόγου εξαιτίας εγκεφαλικής βλάβης «αφασία». Με πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη προς τα παιδιά και τους ενήλικες, προσφέρω την δυνατότητα να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες.

 

Ψυχολογοι

Γεωργία Λεμπέση

Γεια σας!

Είμαι η Γεωργία Λεμπέση.
Είμαι κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων. Έχω εργαστεί με παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά πλαίσια παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης στην Αθήνα αλλά και στη Γαλλία, όπου έζησα για κάποια χρόνια.
Αφού τελείωσα με τις βασικές σπουδές μου ως ψυχολόγος στο τμήμα της Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου πήγα στην Γαλλία για να ολοκληρώσω το πρώτο μου μεταπτυχιακό πάνω στο αντικείμενο της Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας (DEA Psychologie Clinique et Psychopathologie) του Πανεπιστημίου Lumière-Lyon 2. Αμέσως μετά πραγματοποίησα το δεύτερο μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία (DESS Psychologie Clinique) του ιδίου πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στην παιδοψυχολογία. Επίσης είμαι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris-7 Dénis Diderot.

Μέσα σε ένα περιβάλλον εχεμύθειας και ασφάλειας, οι υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο «Λόγου Άνθησις» αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της ψυχολογίας των παιδιών που αναλαμβάνουμε ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ικανά να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες τους και να δομήσουν μια δυνατή και υγιή προσωπικότητα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες μας δεν περιορίζονται στα παιδιά και στους εφήβους. Ο κάθε ενήλικας εφόσον το επιθυμεί, θα βρει στο κέντρο μας έναν «χώρο» όπου με την υποστήριξη του ειδικού, μπορεί να διερευνήσει τον εαυτό του και να επεξεργαστεί λύσεις σχετικά με θέματα που πιθανόν τον προβληματίζουν.

 

Αργυρώ Τσαρουχά

Γεια σας!

Ονομάζομαι Αργυρώ Τσαρουχά, είμαι ψυχολόγος και εργάζομαι με παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Το 2007 άρχισα να φοιτώ στο τμήμα Ψυχολογίας Αθηνών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).Παράλληλα, άρχισα να εργάζομαι στα πλαίσια πρακτικής και εθελοντισμού σε διάφορες ιδιωτικές και δημόσιες δομές για παιδιά και ενήλικες, στρέφοντας το ενδιαφέρον μου στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Το 2009 ξεκινώ τη φοίτησή μου σε ιδιωτικό κέντρο εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ένα όμορφο ταξίδι το οποίο ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της επάρκειας της γλώσσας από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Ελλάδος. Κάπου εκεί μπαίνω στον κόσμο του παραμυθιού και της ποίησης και προσεγγίζω τη θεραπεία μέσω τέχνης για παιδιά και ενήλικες (Ακαδημία ποίησης και παραμυθιού). Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου και την κατάκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (Α.Πρωτ. 2220), ξεκινώ την επαγγελματική μου πορεία με παράλληλη στήριξη παιδιών με ΔΑΔ (αυτισμό) σε νηπιαγωγεία, στήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και διάσπαση προσοχής κατ'οίκον και ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ιδιωτικά. Μέχρι σήμερα συνεχίζω την εκπαίδευση και την εποπτεία μου ως ψυχοθεραπεύτρια σωματικής προσέγγισης καθώς και την κατάρτισή μου με συμμετοχή σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων. Στόχος μου είναι να αγκαλιάσω τα παιδιά σας και να δουλέψω μαζί σας για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ειδικοί Παιδαγωγοί

Χριστίνα Νεολιανλή

 

Ονομάζομαι Χριστίνα Νεολιανλή. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανα μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου. Με την Ειδική Αγωγή ασχολήθηκα στο πλαίσιο της Θεραπευτικής Ιππασίας σε παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού και σε παιδιά με ψυχολογικές διαταραχές. Συμμετείχα εθελοντικά σε μια πανελλήνια ομάδα που εκδίδει το περιοδικό «Ζωή Πλαγίως» με στόχο την ένταξη περιθωριοποιημένων παιδιών με ειδικές ανάγκες στην κοινότητα.

Εργοθεραπευτες

Ονομάζομαι Λαγού Ελένη Γερασιμίνα.
Είμαι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτος του ΤEI Αθήνας. Έχω εργαστεί με παιδιά και εφήβους σε ιδιωτικά και δημόσια πλαίσια. Η εργασία μου με γεμίζει δύναμη, αγάπη και αισιοδοξία.Το ενδιαφέρον μου να ασχοληθώ με άτομα με ειδικές ανάγκες είναι κάτι που ξεκινάει από την παιδική μου ηλικία. Ήθελα από μικρή να προσφέρω βοήθεια και μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι αυτό έπρεπε να συνοδεύεται από εξειδικευμένη γνώση. Έτσι μετά τις σπουδές μου στο TEI Eργοθεραπείας έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την προσέγγιση ατόμων με αυτισμό μέσω της μεθόδου της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, σεμινάρια για την παρέμβαση σε άτομα με νοητική υστέρηση και τις μαθησιακές δυσκολίες. Σκοπός μου είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη παρέμβαση στην εξέλιξη του κάθε παιδιού.

Ονομάζομαι Κολοβού Άννα και είμαι απόφοιτος του τμήματος εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Με τη δεκάχρονη εμπειρία μου και με πολύ αγάπη είμαι εδώ για να βοηθήσω κάθε παιδί και ενήλικα να εξελιχθεί.

Γραμματειακη Υποστηριξη

Βάνα Βασιλειάδου

Καλώς ήρθατε.

Είμαι η Βάνα Βασιλειάδου

Στη σημερινή μας καθημερινότητα παρουσιάζονται όλο και πιο συχνά διαταραχές σε:

  • Ομιλία/λόγο
  • Κίνηση
  • Κατάποση
  • Μαθησιακές δεξιότητες
  • Ψυχολογία

Πάντα πρόθυμη να σας ακούσω.

Με την πολύχρονη εμπειρία μου σε διοικητικά και γραμματειακά θέματα, είμαι εδώ για να σας ενημερώσω από κοντά με λεπτομέρεια σχετικά με όποιο θέμα σας απασχολεί για την αντιμετώπιση των διαταραχών των παιδιών σας, γονιών ή και φίλων σας και να σας κατευθύνω κατάλληλα στη διαδικασία της διάγνωσης και της αποκατάστασής τους.


Προσοχή: Όλα αυτά δεν γίνονται μόνο από τους θεραπευτές μας, χρειάζεται και η συνεργασία των γονιών. Έτσι, μετά τη συνεδρία στο θεραπευτήριο θα πρέπει και οι γονείς, ακολουθώντας τις οδηγίες του θεραπευτή, να συνεχίζουν την πρακτική εξάσκηση ώστε με το συνολικό αυτό πρόγραμμα να φτάνουμε σε πιο γρήγορα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Εξωτερικοι Συνεργατες

Εξωτερικοί Συνεργάτες

Μαζί μας, με την ιδιότητα του επιστημονικού συμβούλου, συνεργάζονται παιδοψυχίατρος, αναπτυξιολόγος, νευρολόγος και ειδικός παιδαγωγός.