Οι άριστα καταρτισμένοι συνεργάτες μας και θέλουν και μπορούν να σας βοηθήσουν!
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 15:35

Μιλώντας για τον τραυλισμό.

Ο τραυλισμός είναι μία διαταραχή η οποία επηρεάζει την ρέουσα ομιλία. Η ύπαρξη του συνήθως οφείλεται σε γενετική προδιάθεση. Τα παιδιά γονέων που τραυλίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τραυλισμό. Συχνή αιτία τραυλισμού είναι και η ψυχολογική κατάσταση του ατόμου, αν για παράδειγμα ένα παιδί νιώθει έντονο άγχος, λόγω του σχολείου ή κάποιου συμβάντος στο περιβάλλον του, υπάρχει πιθανότητα να αρχίσει να τραυλίζει και αυτό να γίνεται πιο έντονο όταν βρίσκεται σε μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση. Ακόμη, τα αγόρια εμφανίζουν συχνότερα τραυλισμό σε σχέση με τα κορίτσια, η αναλογία τους είναι τέσσερα αγόρια με ένα κορίτσι.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 18:44

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου στο διάβασμα;

Γράφτηκε από τονΤα πρώτα σχολικά χρόνια του παιδιού είναι καθοριστικά για την πορεία του στην εκπαίδευση. Το άγχος που κατακλύζει όλους τους γονείς είναι πώς πρέπει να γίνεται το διάβασμα στο σπίτι. Θεωρίες για την αυτονόμηση του παιδιού στη μελέτη μάς έχουν μπερδέψει με αποτέλεσμα να δημιουργούμε ένα ανασφαλές και μη δημιουργικό περιβάλλον γύρω από το παιδί. Κανόνας πρώτος, λοιπόν, είναι να μην ξεχνάμε πως η αυτονόμηση του μικρού μας μαθητή είναι απαραίτητη αλλά θα πραγματοποιηθεί μόνον μέσα από τη σταδιακή διεργασία. Πιο αναλυτικά ο δεκάλογός μας με πολλή αγάπη για το θέμα αυτό:

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 16:19

Τι είναι δυσλεξία;

Όλοι έχουν ακούσει τον όρο και έχουν σχηματίσει κάποια άποψη για τη δυσλεξία. Οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ότι σχετίζεται με το σχολείο, αλλά τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ιδιαίτερη σαν πάθηση?