Οι άριστα καταρτισμένοι συνεργάτες μας και θέλουν και μπορούν να σας βοηθήσουν!
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 15:35

Μιλώντας για τον τραυλισμό

Ο τραυλισμός είναι μία διαταραχή η οποία επηρεάζει την ρέουσα ομιλία. Η ύπαρξη του συνήθως οφείλεται σε γενετική προδιάθεση. Τα παιδιά γονέων που τραυλίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τραυλισμό. Συχνή αιτία τραυλισμού είναι και η ψυχολογική κατάσταση του ατόμου, αν για παράδειγμα ένα παιδί νιώθει έντονο άγχος, λόγω του σχολείου ή κάποιου συμβάντος στο περιβάλλον του, υπάρχει πιθανότητα να αρχίσει να τραυλίζει και αυτό να γίνεται πιο έντονο όταν βρίσκεται σε μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση. Ακόμη, τα αγόρια εμφανίζουν συχνότερα τραυλισμό σε σχέση με τα κορίτσια, η αναλογία τους είναι τέσσερα αγόρια με ένα κορίτσι.

Κατηγορία Λογοθεραπεία
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 21:06

Τραυλισμός

Τραυλισμός

Τραυλισμός

Ο τραυλισμός είναι μία σύνθετη διαταραχή της ροής της ομιλίας. Χαρακτηρίζεται από διακοπές κατά την ομιλία λόγω επαναλήψεων, κολλημάτων ή επιμηκύνσεων ήχων, συλλαβών ή/και λέξεων, είτε στην αρχή είτε στη μέση μιας λέξης. Συνοδεύεται από δυσκολία ή απώλεια ελέγχου της αναπνοής και από αντανακλαστικές κινήσεις του σώματος ή συσπάσεις του προσώπου.
Τα άτομα με τραυλισμό εμφανίζουν επίσης άρνηση και φόβο για λεκτική επικοινωνία, ανασφάλεια και συμπεριφορές αποφυγής (λέξεων ή καταστάσεων).

Κατηγορία Κύρια Άρθρα